FARAWAY NEARBY

FARAWAY NEARBY viser nye fotografiske værker fra serien Hovedtøj, hvor lokale piger iklædt deres eget tøj også bærer museets historiske tekstiler. Gennem Trine Søndergaards objektiv indfanges det sælsomme møde mellem fortid og nutid. Hedeboegnens kulturarv får nyt liv og nye betydninger, når fortidens tekstiler og nutidens ungdom foreviges portrætterne. Huenakker, tørklæder, kraver, broderier, guldtråde, silkebånd og hørstof møder nyvasket hår,
solbrændt hud, og moderne tøj i viskose og polyester.

I de lyse værker fra serien Arkiv reflekterer Søndergaard over det at gemme og bevare ved at skildre den nænsomme indpakning af skattede tekstiler, der nu er blevet til museumsgenstande. Bag silkepapiret anes tekstilernes form og tekstur. Hvidt i hvidt fremstår de sarte, og skrøbeligheden bliver helt tydelig.

Trine Søndergaard (f. 1972) har igennem to årtier beriget den danske og internationale kunstscene og betragtes som en af Danmarks væsentligste fotografiske kunstnere. Med et tyst og kraftfuldt billedsprog, der nysgerrigt udforsker mødet mellem materialitet og menneskeliv, skaber hun i sine fotografier rum, hvor tiden er opløst, og en indre verden kommer til syne.

Lydværk af forfatter Luka Holmegaard Andet end at pynte
I udstillingen kan publikum også opleve lydværket med titlen Andet end at pynte af forfatter Luka Holmegaard (f. 1990). Værket er skabt til Greve Museum og udstillingen og kredser om temaerne tekstiler, beklædning, tid og de mange historiske lag i de forskellige beklædningsdele, som indgår i fotoudstillingen. De unge kvinders fortællinger om deres eget moderne tøj væves lydligt sammen med fortællinger om fortidens beklædningsgenstande og tekstiler. Holmegaard var i 2020 aktuel med bogen LOOK, der blev nomineret til Politikens Litteraturpris. En bog om tøj, køn, tekstiler og mode og stoffet imellem os og resten af verden.

Installation views from FARAWAY NEARBY at Greve Museum. Photos David Stjernholm.

  • Greve Museum
  • Bækgårdsvej 9
    2670 Greve
  • Apr. 8, 2022 – Oct. 30, 2022

Recent news